dijous, 7 de maig del 2020

AGUANTEM L'EQUILIBRI COM UN ESTRUÇ


AGUANTEM L'EQUILIBRI COM UN ESTRUÇ

 -          Expressivitat motriu:
Ens preparem per jugar, comptem fins a tres amb l’infant i és aquí quan comença a jugar. En aquesta sessió, la fase d’expressivitat motriu, la dividirem en dos: primer farem aquesta activitat on treballarem l'equilibri com si fóssim un estruç.

Primer de tot, buscarem materials que tinguem per casa com coixins, capses, algun banquet petit..., materials que ens permetin estar una miqueta alçats i provoquin desequilibri. Posteriorment farem els següents exercicis:
·         Buscarem estar en equilibri amb els dos peus recolzats.
·         Buscarem una situació d'equilibri recolzant tan sols el peu dret.
·         Buscarem una situació d'equilibri recolzant tan sols el peu esquerre.
·        Ens posarem per parelles o grups de 3 (amb els germans/es o papis i mamis), seguint recolzats en una superfície inestable com la que es veu a la foto. Ens col·locarem a una distància de mig metre i ens anirem passant un ninot o pilota sense perdre l'equilibri.
VARIANTS
·         Farem el mateix però utilitzant tapes de capses (a alguns materials similar) per passar-nos la pilota.
·      Realitzarem el mateix però aixecant una cama. (provocant així un desequilibri molt més gran).

Un com finalitat el treball d'equilibri, a la següent part de la sessió l’infant tindrà llibertat per utilitzar aquests materials i altres que tingueu per casa com (teles, capses, pilotes...) per jugar de forma lliure com fem l'aula de Psicomotricitat del cole.

 -          Part de Representació:
Primer de tot tornem a la calma, ens tombem damunt una manta que tinguem a casa o estoreta per a no tombar-nos directament a terra, tanquem els ulls, posem a youtube el vídeo de la granota i ens relaxem:
Quan acabem la relaxació, fem una representació d’allò que hem jugat, en aquesta sessió farem una conversa amb l’infant per veure si li ha agradat la sessió, com s’ha sentit, a què ha jugat...

Esper que us hagi agradat la sessió de psico, una abraçada gran i molta força!!!

Record que el meu email és: marctur@ceipsantferran.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada