Traductor

dijous, 30 d’abril del 2020

ENTRENAM LA MEMÒRIA VISUAL

Bon dia boixos i boixes! Com estau? Com ha anat aquest cap de setmana? Esper que súper bé!

La meva proposta per avui té l'objectiu d'entrenar la memòria visual. Això ens ajudarà a:
  • Aprendre les lletres i els nombres.
  • Llegir i escriure paraules.
  • Seguir instruccions.
  • Localitzar objectes en l'espai.

A continuació us proposaré un conjunt d'activitats que us ajudaran a potenciar la vostra memòria visual. Estau preparats?

1. Trobar parelles. Aquesta activitat es pot realitzar amb jocs de cartes, objectes que tingueu per casa, formes, lletres... Jo l'he fet a partir del joc "virus".




2. Passejos d'observació. Pot el nen recordar 4 coses després d'una caminada? Podem aprofitar ara que podem sortir a donar petits passejos prop de casa per fer preguntes als nens i nenes. Podem demanar que es fixin en allò que veuen al seu voltant, podem identificar, assenyalar o discutir objectes, conceptes, accions o situacions durant el passeig. Quan tornam a casa podem fer preguntes sobre allò que hem tractat al passeig, per potenciar la seva memòria.




3. Usar una pissarra o un paper per a fer un dibuix o figura geomètrica. Primer podem fer que copii la forma que hem fet nosaltres. Després podem augmentar la seva dificultat, podem cobrir-ho i demanar al nen que el reprodueixi usant la seva memòria.



4. Fer lletres, nombres i paraules amb plastilina o paper.

                          

5. Els objectes sobre la taula. Aquest joc consisteix a prendre diversos objectes que siguin coneguts pel nen i col·locar-los tots sobre una taula. Després es cobreix la mesada amb una tela i se li demana al nen que intenti recordar la quantitat més gran d'objectes que hi ha sobre la taula.

   


6. On és la pilota? Hem d'amagar la pilota a un got i després moure els gots. Els nens i nenes hauran de fixar-se i trobar on és la pilota. Primer ho podem fer amb dos gots i després amb tres.

            


                           

Aquestes són activitats que estimulen la memòria visual en els nens i nenes però hem de fer-les sempre com un joc i no llevar-li l'esperit lúdic a l'activitat. Recordau que són orientacions i que no s'han de fer totes, si no només aquelles que us facin més ganes o us motivi més.

Si les feis, em podeu enviar el resultat d'aquesta activitat al meu correu lourdesgm26@gmail.com.

Petons i abraçades! 💜

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada