Traductor

divendres, 27 de març del 2020

Idees per treballar matemàtiques a casa

Bon dia a tothom! Com estau? Us estan agradant les activitats que proposam?

Avui us donam idees per treballar un poc de matemàtiques amb materials que podem trobar fàcilment per casa.


1. Classificar objectes quotidians.
Aprofita la quotidianitat! En el nostre dia a dia hi ha moltes oportunitats de practicar les matemàtiques i de fer-los sentir partícips amb la seva ajuda.


  • Classificar els coberts: ofereix-li el cistell dels coberts del rentavaixella perquè t'ajudi a classificar els diferents coberts per tipologies. Pots facilitar-los recents perquè posi un tipus en cadascun i després els col·loqui en el calaix.
  • Classificar la roba: separar la roba de cadascun, separar mitjons, braguetes i calçotets, etc. Ofereix-li la possibilitat d'ajudar-te a separar per conceptes senzills i adequats per al seu moment vital.
  • Classificar a les seves joguines: una altra forma divertida de classificar és separar els animalons que tenen per a jugar segons siguin de granja, salvatges... per exemple pots ajudar-te de llibres amb imatges d'animals perquè pugueu anar trobant aquests que vagin en cada grup; pots dibuixar una granja i una selva en un paper perquè li serveixin com a espai de classificació o que els vagi reunint al voltant d'una rodanxa de fusta.



2. Classificar pals de colors.

Els pals de colors donen molt joc. Un d'ells és que puguin classificar-los segons el color. Per a això has d'oferir diferents contenidors on col·locar-los (tants com pals de colors tinguis) i una bona quantitat de depressors de diferents colors.



Els contenidors els pots forrar amb paper de colors perquè identifiquin millor on ha d'anar cada color o deixar-los neutrals (sense color), perquè ells i elles mateixes facin l'exercici de mantenir la classificació sense l'ajuda del color exterior. Després, podeu passar a explicar-los i veure quin té més i/o quin menys...


3. Classificar per colors diferents elements de la naturalesa.

Ara que ja ha començat la primavera, podem mirar a l'entorn i utilitzar els recursos que ens brinda recol·lectant i classificant segons color, per exemple:


També podem jugar a classificar els elements naturals que hem recol·lectat valent-nos dels blocs de colors o papers de colors.




4. Classificar amb taps.

Aquesta idea treballa la classificació de taps atenent el seu color, a la seva forma i a més afegeix al treball: grafies i quantitats.




5. Aparellar, joc sensorial de textures.

El joc d'aparellar o buscar parelles els porta a haver de fixar-se en una característica comuna entre dues peces, discriminant tota la resta.

Es pot crear un joc sensorial on han de relacionar unes textures que estan en un suport fix, amb unes altres que estan aferrades en uns taps, guardats en un sac. El joc consisteix a tocar una de les textures del suport i ficar la mà dins del sac per a trobar la mateixa textura dins del sac de tela, utilitzant el tacte com a aliat. Així anaven aparellant els elements. Al principi es pot fer mirant i tocant.




Petons i abraçades!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada