Traductor

dijous, 10 d’octubre del 2019

L'assemblea

A l'educació infantil, les rutines són les nostres millors amigues, el fet que l'infant conegui el que es farà durant els dies, ens permet donar-los seguretat i fer que la seva autonomia creixi.

El primer dia d'escola ja vareu poder observar que ens agrada fer una reunió inicial que sempre segueix una forma comú, el CERCLE. El cercle, és una forma ancestral de reunió que ens permet estar connectats els uns amb els altres, veure'ns les cares i començar el dia anticipant tot el que passarà.



A l'assemblea, treballem nombroses conceptes; les cançons, el comptatge, la cohesió de grup, el pas del temps, etc. A més tots aquests conceptes s'introdueixen d'una manera molt sensorial, gràcies a materials com la fusta, els blocs de comptatge, els pots per fer traspassos i les imatges reals.


 Amb les nostres fotografies, els infants demanen "Ha vengut en/na....?" i l'infant ha de respondre "Sí, he vingut" i posar la seva fusta a la fila dels que han vingut.


Amb els pots de vidre, compatibilitzem els dies de sol, pluja, tempesta, vent, etc. que hi ha hagut durant la setmana, d'aquesta manera podem observar com va canviant el temps d'estiu cap a la tardor.

I vos demanareu, Qui és l'encarregat de dirigir l'assemblea? Doncs són ells mateixos, cada matí a l'aula es mira qui és el primer en el tren dels encarregats, d'aquesta manera ja saben que el company o a la companya que estigui el primer, serà el que faci l'assemblea, ens avisi a l'hora de recollir i també sigui el primer en el tren per anar al pati, al bany, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada