Traductor

dijous, 10 d’octubre del 2019

Personatges petits amb grans somnis

Aquestes setmanes de presa de contacte amb l'escola hem anat introduint totes les activitats que formaran part del nostre dia a dia a l'aula, entre elles, la Filosofia 3/18.

El projecte de Filosofia 3/18 té com objectiu reforçar les habilitats del pensament dels estudiants, partint de la filosofia com a disciplina fonamental. En el cas de l'educació infantil, la treballem amb un personatge que es diu Marieta Joanina, que ens porta propostes mitjançant contes, imatges i làmines d'art, amb ella introduirem les normes d'aula, aprendrem a pensar i a raonar, i sobretot ens divertirem!

El primer conte que ens ha portat na Joanina ha estat en Patufet, amb ell hem après que tot i ser petits podem agafar responsabilitats, a més com que l'hem anat repetint durant diferents sessions els infants han anat aprenent la dinàmica del conte i ens ha permès fer jocs emprant els diàlegs del conte.

També hem contat un nou conte "De què fa gust la lluna", on un personatge molt petit, el ratolinet ajuda als seus companys a arribar fins la lluna. Amb aquest conte hem introduït les dinàmiques del cercle restauratiu, i hem començat a treballar la cohesió de grup, amb una pregunta molt senzilla "Què és el que més t'agrada menjar".


Aquesta setmana també hem treballat la discriminació auditiva amb el conte den Patufet. Per això hem enregistrat la nostra veu dient "Som aquí dins la panxa del bou, on no hi neva ni plou". Durant la sessió vam amagar un altaveu a diferents llocs de l'aula, d'un en un, havíem de demanar "Patufet a on ets" i havien d'escoltar on sonava l'altaveu, d'aquesta manera treballem el silenci, l'escolta activa i aprenent jugant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada